Bewindvoering

_

Als u niet meer in staat bent om uw financiƫle zaken te regelen, dan kunnen uw goederen en geld onder beschermingsbewind gesteld worden. Er wordt een bewindvoerder aangesteld door de kantonrechter die afhankelijk van uw situatie voor bepaalde of onbepaalde tijd het budget en vermogen of schulden van u beheert.

Er wordt een verzoek ingediend met instemming van de cliƫnt bij het bewindbureau van de rechtbank. Vervolgens vind er een zitting plaats op de rechtbank waarin het bewind wordt beoordeeld door de rechter gevolgd door een beschikking als de rechtbank instemt met het verzoek. Het is ook mogelijk een beperkt bewind in te stellen.

Dan wordt over een bepaald deel van uw vermogen bewind gevoerd. Als het beschermingsbewind is uitgesproken wordt er een boedelrekening opgesteld. Jaarlijks en aan het einde van het bewind moet de bewindvoerder verantwoording afleggen aan de rechtbank.

De bewindvoerder moet dan kunnen aantonen wat hij allemaal heeft geregeld en wat er met de onder bewind gestelde goederen gebeurd is. Dit doet hij door een rekeningverantwoording naar het bewindsbureau van de rechtbank te sturen welke daar wordt gecontroleerd.

Onze andere diensten

Budgetbeheer

Bewindvoering

Schuldhulpverlening

Budgetcoaching

Mentorschap